8 Nisan 2008 Salı

KAKAOLU PORTAKAL AROMALI KEK


Bu kek silikon kek kalıbını yeni aldım ve ilk denememi sizlerle paylaşıyorum. Bu tarz girintili çıkıntılı kalıplarda kakaolu koyu renk kekler hazırlayıp üstüne pudra şekeri serpince detaylarının daha net gözlendiğini düşünüyorum.
Bu gün bana çok değerli bir arkadaşım ve küçük sevimli kızı geldiler. Kızı oğlumdan iki ay küçük. Ziyaretleri bizi çok mutlu etti. Bu sayede yeni kalıbımıda kullanma fırsatım oldu.
Bu arada tarife geçmeden önce yeni hazırladığım blog sitemle ilgili bir iki kelam edeyim istedim. Doğrudan satış kuruluşu olan bir şirkete üye oldum ve bu konuda blog hazırladım ki benim gibi distribütör olup ailesine katkıda bulunmak isteyen kişilere seslenmek istedim. İlgilenen olursa şayet işte adresim: www.blogcu.com/supertemizlik
tarif için gerekli malzemeler:
2 oda ısısında yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı oda ısısında süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 dolu tatlı kaşığı kakao
1 portakalın kabuğunun rendesi (ben daha önce aldığım kalın kabuklu portakalların kabuklarını rendeleyip derin dondurucuya al folyo içinde birar kullanımlık hazırlamıştım. onlardan kullandım. portakallardan da reçel yapmıştım)
3,5 su bardağı un
Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilir ve homojen bir karışım elde edilir. Kek kalıbına dökülür. 180 derece fırında 35 dakika pişirilir. Kek kalıbının yağlanmasına gerek yok. Ancak çıkarmadan önce iyice soğumasını beklemelisiniz.

2 yorum:

Nilgün dedi ki...

Ellerine saglik canim böyle gül görüntüsüylede farkli olmus..Bende bu Kek kalibindan almayi düsünüyorum...


SEVGILER

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.