11 Mart 2008 Salı

ZEYTİN EZMELİ POĞAÇA




Hep tatlı hep tatlı; bıktık diyenler için:)) Aslında tuzlu lezzetleri de sık yaparım ancak onları resimleyemeden bitiriyoruz malesef. Tesadüf mü bilmem. Bu poğaça hamuru benim sürekli kullandığım bir tarif. Genelde peynirli yaparım. Bu kez evde yeterli peynir kalmamıştı ve acele yapmam gerekiyordu. O nedenle evdeki zeytin ezmesini kullandım ben de.Umarım sizler de beğenirsiniz. Misafirlerin hoşuna gitti.
malzemeler
1 yumurta + 1 yumurta sarısı (üstü için)
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 -4 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Hamuru yumuşak ve homojen bir hal alana kadar yoğuralım. Küçük limon büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta uzun olarak açalım. Açtığımız hamurlar parmaklarımız yardımıyla gelişi güzel açılacak ve 4 cm* 14-15 cm boyutlarında olacak yaklaşık. Bıçakla üzerine istediğimiz kadar zeytin ezmesi sürelim ve uzun kenarlardan birinden parmaklarımızla kıvırıp rulo yapalım. Sonrada bu resimlerde görülen gibi spiral hale getirelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 23-24 tane poğaçayı bu şekilde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.

4 yorum:

ceyt dedi ki...

mmm nefiss görünüyor.zeytin ezmeli de çok güzel olmuştur.ellerine sağlık canım.
sevgiler

cici dedi ki...

teşekkürler ceyt hanım. Sizi sürekli burada görmek güzel.

ezginin mutfağı dedi ki...

CANIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR POĞAÇALARIN.ELLERİNE SAGLIK KOCAMAN SEVGİLER

kizilciksurubu dedi ki...

Hayirli kandiller.