
Bu kurabiyeler dün birden bire yapılıverdi. Sözde biraz ara vermiştik unlu tariflere fakat elmalar o kadar güzeldi ki dayanamadım yine. Hamuru ağızda dağılan ve çabuk yoğurulup kıvama gelen bir hamur. Zaten daha önce içi kakaolu kremalısını yapmıştım.
malzemeler:
hamuru için:
250 gr margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
içi için:
4 orta boy elma (iri rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
5 yemek kaşığı dolu dolu toz şeker
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Hamur tüm malzemeler karıştırılarak yoğurulur. Ceviz hariç iç malzemeler teflon tavada 7-8 dakika kadar karıştırılarak pişirilir. En son ceviz eklenir ve karıştırılır. Hamurdan küçük limon kadar parçalar koparılıp yuvarlanır ve elde açılır. İçine birer tatlı kaşığı dolusu elmalı karışımdan konur ve kapatılır. Ters çevrilip tepsiye dizilir. 180 derece fırında 15 dakika üstü fazla kızarmadan pişirilir.
afiyet olsun
4 yorum:
canım benim,
kurabiye zaten nefis. ellerine sağlık. Ama ben keçeden yapılmış kolyeye bittim. Çok beğendim... vallahi bravo.
öpüyorum
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
mmm çok lezzetli harika bir kurabiye ellerine sağlık
sevgiler
Merhaba Sibel,
Once senin cok nazik yorumlar cok tesekkur ederim. Kanada'da buz paten cok populer ama daha cok basarili eski gunler. Simdi daha az. Ama cok tesekkur.
Elmali tarifeler benim en favorim :)
Elmali pay, elmali kurabiye, ...
Senin resimler ve tarif harika.
Bir de bahar geldi Turkiye'de - siz cok sansli.
Kis gitmiyor Kanada'da - Bu gece kar :)
Sibel, esi ve Cihan icin en mutlu gunler.
Cok selam Kanada'dan.
Note:
Senin soru cok orijinal - Çok okuyan mı bilir, yoksa çok gezen mi?
Cok tesekkur,
Suleyman.
Cok nefis görünüyorlar,ellerinize saglik.Sevgiler.
Yorum Gönder