3 Şubat 2008 Pazar

SICAAK SICAAAK PİŞİLEEEER


Geçen gün oğlumla kendimize pişi ziyafeti çekelim dedik. Arada uğradığım bloglardan birinden alıp uygulayamamıştım bu tarifi. Ben pişiye bayılırım. Alt komşum şaziye teyzem de çok güzel yapar. Arada denk gelince yerim orda bazen de getirirler sağolsunlar. Bu sefer niye hep başkaları yapsında yiyeyim diye bekleyeyim ki kendim de deneyeceğim dedim. Çok kolaymış bu tarif. hemen de kızardılar 5 dakika içinde. yanında söğüş domates beyaz peynir ve zeytinle yemede yanında yat oldular resmen.

malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

hazırlanışı:

Bütün malzemeleri iyice homojen kıvama gelecek şeklide yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 30 dakika oda ısısında bekletip sonra merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz. Çay bardağının ağzıyla kesip daireler oluşturuyoruz. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Zaten yağa attığımız pişiler hemen kabarıyorlar ve genelde içleri boş kalıyor. Bu boşluklara daha sonra beyaz peynir ve maydanoz karışımı da doldurabiliriz yerken.

Afiyet şeker olsun hepinize.

2 yorum:

ceyt dedi ki...

mmm ellerine sağlık canım nefiss olmuşlar.bende çok severim.uzun zamandır yapmamıştım.canım istedi.
sevgiler

umran dedi ki...

Merhaba,
Bu tarifi deneyip begenmene sevindim ,cunku zannedersem tarif bana ait. Sayfamadan puf puf kahvaltilik pisi diye girersen bulabilirsin.
Ellerine saglik...