29 Aralık 2007 Cumartesi

YENİ YIL KURABİYELERİ






Aslında niyetim EN TATLI HEDİYELER etkinliğine katılmaktı. Üstelik bu benim katılacağım ilk etkinlik olacaktı. Ama insan çok isteyince olmuyormuş. Geçen hafta bayramın son günü çok kötü grip olunca akklımdaki kurabiye fikrini ancak bu gece uygulayabildim ve hala çok iyi sayılmam. Zira şu anda yazıyı yazarken yorgunluktan ellerim titriyor. O nedenle biran önce tarife geçip bitirmek ve yatmak niyetindeyim. Sabah oğlum kurabiyeleri görünce nasıl sevinecek kim bilir:)
malzemeler:
2,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı (içine)
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 fiske kabartma tozu
150 gr. yumuşamış margarin
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ve biraz süt
glazür için: 1 su bardağına yakın pudra şekeri, 3-4 yemek kaşığı süt, yeşil gıda boyası(ağaçlar için)
süslemek için: antep fıstığı, hindistan cevizi
Hamur malzemelerini iyice karıştırıp pürüzsüz bir hale gelene kadar yoğuruyoruz. yarım santimden daha ince merdaneyle tezgah üzerine açıp kalıplarla kesiyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsilerine diziyoruz. Üzerlerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Çıkardıktan sonra soğuyunca galzürü yayıp üzerlerine bıçakla ince kıydığımız antep fıstıklarından serpiyoruz. Ağaç şeklinde olanların glazürüne yeşil gıda boyası katıp renklendirdikten sonra, bunların da üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Kurumaya bırakıyoruz.
Tadı nefis oldu. Bence şekilleride harika. Ancak ben fırından çıkarmakta biraz gecikince üstleri kızardılar. Kızarmadan pişirirseniz görüntüsü daha hoş olur.
Afiyet Olsun...

9 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba, çok geçmiş olsun diyorum. ellerinize sağlık kurabiyeler nefis görünüyor. mutlu bir yeni yıl dilerim şimdiden...

Adsız dedi ki...

Öncelikle geçmişler olsun..

ne güzel olmuş kurabiyeler..

Yavru kuş kesin çok beğenmiş ve sevinmiştir :))

ELlerinize sağlık.

Sıcacık sevgiler.
mutlu seneler.

Not: Bu sırada sayfamdaki blog manşete göz atmak istermisiniz. Sayfanıza eklediğiniz yazıların linklerini blog manşete eklerseniz diğer arkadaşlarda sizden haberdar olacaklardır. Sizi orada görmek beni sevindirir.

www.misssgibi.com

ceyt dedi ki...

geçmiş olsun canım.
sevdiklerinle beraber nice mutlu yıllar dilerim.
sevgiler

sevimin sayfasi dedi ki...

kurabiyeler nefis
ellerine saglik
mutlu bir yeni yil diliyorum
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Yeni yil herkes icin cooookkk daha güzel,bereketli, baris icinde daha huzurlu ve mutlu,saglikli, sihhatli bir yil olsun ve tüm dostların yeni yılı kutlu olsun...:))
Kucak dolusu sevgiler, öpücükler

Adsız dedi ki...

Yeni yiliniz kutlu olsun.
Kurabiyeler de harika görünüyor,ellerinize saglik.

EZGi :)) dedi ki...

ne kadar tatlı grünüyorlar.ellerinize sağlık

siyahlale dedi ki...

kurabiyeleri beğenen ve mutlu yıllar dileyen tüm arkadaşlara selamlar. hepinize teşekkürler. bloğuma hoşgeldiniz. cafe cihan

NiNo dedi ki...

cok guzel olmus