5 Aralık 2007 Çarşamba

GÜZ GÜLLERİ



Bu akşam üstü geçenlerde bir blogda gördüğüm ve not aldığım bir tarifi uygulamaya karar verdim ve hiç pişman olmadım. Yalnız hangi blogdu hatırlayamıyorum şimdi ismini ancak benim ölçülerim onunkine göre biraz farklı oldu. İlkkez gül şeklinde bir kurabiye yapıyorum. O nedenle biraz acemilik çektim doğrusu. Benim hatam gül formu verirken fırına konunca hamurun salacağını hesaplamadan yaprakları biraz açmam oldu. Fotoğrafta gördükleriniz nisbeten daha düzgün olanlar. Kurabiyeleri fırın tepsisine koyarken mümkün oldukça kapalı tomurcuk gibi ve dik olarak yerleştirmek gerekiyor. Çünkü ısındıkça hamur yayılıyor ve deforma bir hal alıyor aksi takdirde. Ama belirtmeden geçemiycem tadı güzel oldu. Tavsiye ederim. Gelelim malzemelere ve tarife.
malzemeler
1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri dolu dolu
2-3 küçük damla sakızı
200 gr tereyağı
5,5 çay bardağı un
üstü için tekrar pudra şekeri
yapılışı
tereyağını ısıtıp eritin ocaktan alın. soğumaya yakın içine pudra şekerini katıp mikserle iyice çırpın. Damla sakızlarını ezip toz haline getirin. yumurta akını damla sakızını karışıma katıp çırpmaya devam edin. En son ununu yavaş yavaş ekleyin. çünkü tarifte 4,5 çay bardağı yazarken ben 5,5 çay bardağı un ilave ettim. odanın ısısına ve diğer faktörlere göre un miktarı değişebilir. Sonunda ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin. Gül formunu verebilmek için elinize hamurdan küçük bir ceviz büyüklüğünde parçalar alın. yuvarlayıp yarın cm kalın elinizde açın. bu şekilde hazırladığınız üç yuvarlak hamuru yarıya kadar üstüste gelecek şekilde koyup rulo yapın. sonra tam ortasından bıçakla düzgünce kesin. şimdi iki adet gül elde ettiniz. ortalarına antep fıstığı koyun. tepsiyi yağlamaya gerek yok. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üstüne pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Güz gülleri ismini ben koydum. Bir dahaki sefere kırmızı gıda boyasıyla deneme yapmayı düşünüyorum. Bu hamurdan ben 15 adet kurabiye elde ettim. Antep fıstığı yerine badem de konabilr ortalarına.
Afiyet Olsun.

3 yorum:

Chaplin Cafe dedi ki...

Ben bu gülleri yapmayı çok istiyorum da bir türlü sıra gelmedi valla :)
Seninkiler gayet düzgün olmuşlar,ellerine sağlık!

Adsız dedi ki...

DAVET
ÖNCELIKLE BU NEFIS TARIFIN ICIN ELLERINE SAGLIK DIYEYIM...VEEEE...
PORSELEN DEMLIK ÇAY TARIFLERI ETKINLIGI 7
http://nasibim.blogcu.com tarafindan hazirlanmistir
Aksamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanimlarla yapilan günlere,
Bes çayina gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler
___________________________________________________
SEVGILI ARKADASLARIM;
10.12.2007-17.12.2007 Tarihleri arasinda
PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGINE EV SAHIBELIGINI
www.baharhabercisiyim.blogcu.com/ BEN YAPACAGIM.

SIZ SEVGILI ARKADASLARIMI,
KATILMAK ISTEYEN HERKESI ETKINLIGIMIZE KATILMAYA DAVET EDIYORUM!!!
HEP BIRLIKTE COK GÜZEL TARIFLER KAZANDIRMIS OLACAGIZ ETKINLIGIMIZE INSALLAH.
TARIFLERINIZI HAZIRLAYARAK,TARIFINIZE
"PORSELEN DEMLIK CAY SAATLARI ETKINLIGI 7"
BASLIGINI YAZARAK SAYFANIZDA TARIFINIZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA DUYURU BIRAKIRSANIZ,BEN SIZE GERI DÖNÜP TARIFINIZI KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAGIM.

SIMDIDEN KATILIMCI ARKADASLARIMA COK TESEKÜRLER EDIYORUM:)))
DESTEKLERINIZI BEKLIYORUM!!! SELAMLARIMLA...

sg dedi ki...

bunlar çok güzel olmuş ellerine sağlık canım
ilk fırsatta bende denemk isterim