1 Kasım 2007 Perşembe

SİYAH ZEYTİNLİ BİBERLİ TAVUK


MALZEMELER
Yarım kilo kemiksiz but
1 orta boy kuru soğan
1 salçalık közleme biber
3 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin
baharat ve tuz karışımı
sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk butlarını kuşbaşı doğrayıp derin bir kapta tuzlayın. Teflon tavaya alıp karıştırarak pişirmeye başlayın. Sıvı yağ en son aşamada konacak. Tavuklar suyunu salıp çekince söğüş doğranmış kuru soğanı, ardından doğranmış kırmızı biberleri (ben yazdan derin dondurucuya doğrayıp koymuştum) ve siyah zeytinleri de ilave edip kavurmaya devam edin arada altını kısıp bir kapak kapatarak daha yumuşak olmalarını sağlayın. en son tuzot tarzında bir tuz veya kendi hazırladığınız baharat karışımından serpip birkaç kez daha çevirin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: