2 Kasım 2007 Cuma

TARÇINLI ROYAL ICING KURABİYELERİ

Bu gün ilkkez şimdiye kadar yapmak istediğim ancak hep ertelediğim royal icing çalışmasını gerçekleştirdim. Ortaya çok farklı şeyler çıktı. Bu uygulamanın zevkli ama bir o kadar da zaman alıcı olması nedeniyle fazla vaktiniz olduğunda sıkışmadan ve acele etmeden yapılmasında fayda olduğu düşüncesindeyim. Gerek süslemeler gerekse fotoğraf çekimleri oldukça vakit alıcı. Ortaya çıkan sonuç ve oğlumun gözündeki ışık için arada denemeye değer.

MALZEMELER

1 paket margarin (250 gr)
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri iyice yoğurup hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 10-15 dakika kadar dinlendirin. Eğer gıda boyası katacaksanız o kısmı ayırıp renklendirin. sonra dolaba koyun. Hamuru çıkartıp merdane ile açıp kalıplarla istediğiniz şekillerde kesin. 10-15 dakika 175 derece de ısıtılmış fırında pişirin. Royal icing uygulamasının yapılabilmesi için kurabiyelerin soğutulması gereklidir.

ROYAL ICING YAPIMI
200 gr pudra şekeri
1 yumurta akı
3-4 damla limon suyu
gıda boyası

Malzemeler pürüzsüz hale gelene kadar kaşıkla ezilerek karıştırılır. ayrı ayrı kaplara alınıp renklendirilir. Sonra kurabiyeler yağlı kağıttan yapılmış külahlara konulan bu karışımla süslenir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: