6 Kasım 2007 Salı

HAVUÇLU KABAKLI KEKLER



Bu tarifi kendim buldum diyebilirim. Kaç gündür aklımdaydı. Bu gün denemek nasip oldu. Tadı, tuzlu sevenler için; çayın yanında değişik bir lezzet.

MALZEMELER

2 orta boy havuç
2 küçük taze kabak
1 su bardağı+ 0,75 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 çay bardağı rende kaşar

YAPILIŞI

Yumurtalar tuzla çırpılıp diğer malzemeler ilave edilir. Havuç ve kabaklar ince rende ile rendelenir. içine ilave edilir. küçük kek kalıplarına dolu dolu birer yemek kaşığı harçtan konur. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst 20-25 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: