20 Ağustos 2009 Perşembe

IHLAMUR REÇELİ


Bu değişik lezzetli reçeli geçen kış yapmıştım. Bloğa eklemeyi unutmuşum. Tarifini Dr. Oetker'in sitesinden almıştım. Tarif aynen burada:
Malzemeler:Yarım su bardağı kurutulmuş ıhlamur çiçeği2 su bardağı kaynar su1 kg küp şeklinde doğranmış elma1 poşet Dr. Oetker Reçelyap1 kg toz şekerHazırlanışı:Ihlamur çiçeklerini bir kaba alın, üzerine 2 su bardağı kaynar suyu dökün ve 20 dakika bekletin. Sürenin sonunda suyunu bir tencereye süzün. Üzerine elmaları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine reçelyapı dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
Afiyet olsun. Herkesin ramazanı kutlu olsun.