10 Ekim 2008 Cuma

MERHABA


Eveeet, uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle birşeyler paylaşmak güzel. Aslında ne zamandır yazmak istiyordum. Diğer takip ettiğim blogger arkadaşlarımın bazıları sadece sıkıldıkları için veya daha değişik sebepler belirterek farklı zamanlarda yazmaya ara vermişlerdi. Bende de biraz öyle oldu sanırım. Bu arada yaptıklarımın fotoğraflarını çoğu zaman çekmeye devam etsem de bazılarını görüntülemek bile gelmedi içimden. Demek ara ara böyle şeyler yaşanabiliyormuş. Neyse lafı yine fazla uzattım. Fotoğrafta gördüğünüz pastayı bayramda hazırladım. Çünkü hem benim geçmiş doğum günüm, hem bayrama rastlayan rahmetli anneciğimin doğum günü hem de bayramdan sonra burada olmayacak kardeşimin doğum gününü beraber kutlamayı planlamıştım. O nedenle süslemede kullandığım çiçekler de bizleri temsil etsin istedim. Kırmızılar kardeşim ve ben, lacivert anneciğimiz ve sarı da tabiiki biricik oğlum. Bu fikir çok hoşlarına gitti. Tarife gelince, çok kolaya kaçtım aslında. Hazır pandispanya keki kullandım iki katlı. Araya yine hazır kakaolu dolgu krema (1 bardak sütle çırpılarak hazırlanıyor. Yine araya iki tane minik minik kesilmiş kivi parçaları. Üstüne de sade kremşanti (1 paket)
Süslemeleri hindistan cevizine karıştırdığım gıda boyalarıyla yaptım. Çiçekleri yapmak için kurabiye kalıbını nazikçe pastanın istediğim yerlerine yerleştirip içini çay kaşığı ile boyamış olduğum hindistan cevizleriyle doldurdum. Sonra kurabiye kalıbını dikkatlice yerinden kaldırdım. Çiçek sapları dekoratif şekerciklerden oluştu. Artık evde ne varsa:)) olayına girdim. Birde çimlerin üzerlerine yine taş görünümlü dekoratif çikolatalardan serptim. Pastayı bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli oluyor. Bir de önemli bir şeyi söylemedim, pastanın keklerini 1 su bardağı soğuk sütte erittiğim iki yemek kaşığı nescafe ve iki yemek kaşığı toz şekerle ıslattım önceden.
Afiyet olsun hepinize.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

bayağı özletmiştin kendini

uzatma bu kadar arayı

sevgilerrr

ceyt dedi ki...

HOŞGELDİN CANIM.PASTADA ÇOK GÜZEL OLMUŞ.ELLERİNE SAĞLIK.
DOĞUM GÜNÜN VE GEÇMİŞ BAYRAMIN KUTLU OLSUN CANIM.SAĞLIKLI HUZURLU MUTLU DAHA NİCE YILLAR DİLERİM.SEVGİLERİMLE...

HUYSUZBALIK dedi ki...

hoşgeldin ne güzel yeni yazılarını okumak .Pasta çok güzel görünüyor. Rahmetli annenin de kardeşinin ve senin de doğumgünüü kutluyorum. Sevgiler...

siyahlale dedi ki...

yeşim; arayı bu kadar açmıycam bundan böyle..benden de sevgiler

sevgili Ceyt; teşekkür ederim iyi dileklerin için; sevgiler..

esin; sana da çok teşekkür ederim canım, pastaı beğenmenize sevindim; sevgiler...

ceyt dedi ki...

canım geçenlerde sende gördüğüm sarımsaklı yoğurtlu bulgur köftesinden yaptım.ve çok beğendim.tarifimi bugün yayınladım.tarif için sağol canım.
sevgilerimi gönderiyorum...

siyahlale dedi ki...

afiyet olsun Ceyt. deneyip beğenmene sevindim.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Çoook içten çookk cici bir pasta, ellerine sağlık!!! Geçmiş doğum günün kutlu olsun!!!

Sevgiler,
Evren

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

pasta çok cici olmuş..bloğunuzu ceytin sayfasında gördüm..çok güzel tarifler varmış..ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Öncelikle güzel yorumun için teşekkür ederim. Ne güzel pasta külah fikri hatta diğer blogundaki mavi küpeler takılarda çok cici ellerine sağlık her zaman beklerim sevgiler

ceyt dedi ki...

senin için blogumda bir ödülüm var.uğrarsan sevinirim canım.
sevgiler..