16 Haziran 2008 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25 , ŞEFTALİLİ MİLFÖY





Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Bu ara o kadar yogun ve telaşlı geçti ki. Oğluşum sünnet oldu geçen hafta. O nedenle blogla ilgilenemedim. Çok yorgun olduğumdan yemek dışında kek, pasta , börek gibi ekstra işlerde biraz tembellik yaptım doğrusu. Bu gün de aklıma milföylerden ve çok fazla olmasından dolayı tüketilemeyen şeftalilerden böyle bir tatlı yapmak geldi. Tamamen benim buluşumdur:)) Lezzetli ve bir o kadar da pratik. Kısıtlı zamanlarda sizi kurtarabilir. Denemek isterseniz tarife geçeyim.

Malzemeler:

1 paket milföy hamuru

4-5 kabuğu soyulmuş ve minik minik doğranmış şeftali

5-6 yemek kaşığı toz şeker

1 küçük kase kuru üzüm

üstü için pudra şekeri

Yapılışı:

Şeftalileri, toz şekeri ve kuru üzümleri teflon tavada 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Soğumasını bekleyin. Bütün milföylerinizin ortasına çapraz şekilde kaşıkla dökün. Milföylerin karşılıklı iki ucunu üstte birleştirip sabitlemek için küdan kullanın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Çıktıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

HÜLYA dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25
strong>http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler…

MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,

9 Haziran 2008 (pazartesi) -22 Haziran 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25 Ev Sahibeliğini http://buramburam.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım…

Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.


Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum canlarım. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


Tariflerinizi hazırladığınızda “Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25” Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Cafecihan,

Misafir biz geldi - Suleyman ve esi.

Cay icmek sizin blog+da :)
Cunku sen cok iyi cayci..

Bir de şeftali milfoy istiyorum...Cunku resimler cok guzel :)

Sizin yaz simdi nasil? Izmir nasil?

Tebrik ediyorum siz, es ve
Cihan icin.

Bir de yeni blog - harika. Kolye ve taki cok guzel. Eller saglik.

Kanada bu yaz cok yagmur+lu.
Hava cok sicak degil.

Senin post dedi:
Cok seftali Turkiye'de. Ama Kanada seftali simdi daha az. Temmuz'da daha cok.
California'dan seftali Kanada'ya geliyor.

Sizin cok guzel yorumlar bizim blogda. Cok tesekkur.

Ama sizin cay hikaye super - You are very lucky there was no fire. Wow....

Cok haklisin - cunku bu mucize = miracle :)

Sibel, Cihan ve esi icin en mutlu gunler ve en guzel yaz mevsim.

Izmir'de deniz ve harika yesil sebzeler afiyet olsun.

Yeni tarif ve taki resimler bekliyoruz,

Suleyman ve Ben