7 Ocak 2008 Pazartesi

PIRASALI-HAVUÇLU-PATATESLİ BÖREK


Pırasa türünde sebzeleri yemeyen çocuğunuza zengin sebzeli ve benim bugün uydurduğum bir börek tarifi vereyim sizlere. Çok da lezzetli oldu. Oğlum pırasa, ıspanak yemeklerini burun kıvırarak yiyen bir çocuk. O nedenle bende bu sebzeleri ( zaten sadece kış aylarında yendiği için) kek ve börek tarzında yapyorum ki yemeden kışı geçirmeyelim, çeşitli beslenelim. Tarife geçeyim hemen.
malzemeler
3 adet yufka
1 adet dikine 4 e bölünmüş ince kıyılmış pırasa (miktarı 2 tanede olabilir)
2 adet orta boy ince rendelenmiş havuç
2 adet haşlanmış orta boy patates
tuz, karabiber, kimyon gibi baharatlar
iki yemek kaşığı salça ( ben salça yerine penguen marka ajvar kullandım iki yemek kaşığı)
yufkalara sürmek için sulu yoğurt ve zeytin yağı karışımı
hazırlanışı
Yufkaları 8 er parçaya bölüyoruz. Patatesleri eziyoruz. Doğradığımız pırasayı ve rendelediğimiz havuçları çok çok az yağ ve tuzla teflon tavada 3-4 dakka çeviriyoruz. Ezdiğimiz patateslere ilave ediyoruz. Baharatlarını ve salçasını koyup iyice homojen bir hale getiriyoruz. Yufkalara yoğurt ve zeytin yağı karışımından heryerine eşit miktarda fırça ile sürüp birer yemek kaşığı hazırladığımız harçtan koyup sarıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Böreklerin üzerlerine işlem bittikten sonra kalan yoğurtlu karışımdan fırçayla sürüyoruz.180 derece fırında 20- 25 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: