22 Kasım 2007 Perşembe

MÜCVER

Bu akşam ailenin tüm fertlerinin çok severek yediği bir lezzetin tarifini vereceğim. Bu şekilde yapıldığında çok yumuşak oluyorlar ve puf puf kabarıyorlar. İçine yoğururken patates konması yumuşaklık veriyor. Ayrıca 1 çay kaşığı karbonatta içne yağ çekmeden pişmesini sağlıyor. Denemenizi öneririm.

Malzemeler
2 adet dolmalık büyüklüğünde kabak (kabuklarıyla beraber ince rendelenmiş)
1 adet orta boy patates ince rendelenmiş
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
1 orta boy rendelenmiş kuru soğan (ince kıyılmış 2 dal taze soğan da kullanılabilir)
1 su bardağı un ( eğer çok yumuşak olmasını istemezseniz 1,5 bardak un da kullanılabilir)

malzemenin tamamını derin bir kapta karıştırıp kızgın yağa yemek kaşığı ile birer kaşık dökerek ve kevgirle arada çevirrek homajen kızarmasını sağlayın. Yanında cacık veya yoğurtlu bir sosla çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.

1 yorum:

heyyamola dedi ki...

Sibelcim yeni gördüm linkini eline sağlık. Emek verilen her iş güzel. Tebrik ederim seni. Atkıyı eğerki sen yaptıysan süper olmuş. Valla bende isterim. İstersen ipleri yolluyayım. Ben pek elimi süremiyorum fırsat bulupta. Yeni bölümler bekliyoruz.