9 Kasım 2007 Cuma

BALKABAĞI KIZARTMASI


Bu gün ilkkez birşey denedim. Aslen kimler yapıyorlarmış bu yemeği bilmiyorum ama ben kayınvalidemden duydum ve denemek istedim. Balkabağını kızartarak yemek hiç aklıma gelmezdi. Ama inanın bana nefis oldu. Şiddetle öneriyorum. Hele de yanında sarımsaklı yoğurtla servis edilirse.
Benimde küçük bir katkım olması gerekirse bence susamda iyi gider üzerine hoş bir tat verebilir. Yanında haşlanmış brokoliyle servis yaptım.
Kabakları parmak patates keser gibi kesip tuzlu una bulayarak kızgın yağda pişiriyorsunuz. Yumuşak oluyorlar biraz. Patates kadar sert değil. Üzerine susam serpip birde sarımsaklı yogurt dökülürse süpeeeer bir lezzet elde ediyorsunuz. Oğlum da bayıldı. çocuklar içinde güzel bir alternatif.
Afiyet Olsun.

3 yorum:

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba, ben bu tarifi cok duydum ama hic denemedim, ama simdi sende gorunce denemeye karar verdim, ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

ziyaretinize teşekkürler yelda hanım.

Unknown dedi ki...

ben de bu tarifi annemden öğrendim o da annesinden tabii ki ama annemler giritli yani bu tarif giritlilere ait ama ben küp şeklinde doğrayıp una buladım daha hoş oluyor ayşegül/izmmir