12 Kasım 2009 Perşembe

ERİKLİ TART




Merhaba hepinize; dün yaptığım bu nefis tartları sunmak istedim size bugün. Çok lezzetli oldular. Tart hamurunun tarifini Cafe Fernando'dan almıştım. Kreması aslında tart kreması değil. Biraz sert oldu ama tadı harikaydı. Ne olduysa evdeki İtalyan eriklei ile ne yapayım diye düşünürken tart yapmadığımın farkına vardım dün. Sonunda ortaya bunlar çıktı ve afiyetle yendi.
malzemeler:
hamur için: 1,5 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı
çay kaşığı ucuyla tuz
1 yumurta sarısı
kreması için:1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
üzeri için: 4-5 adet italyan eriği
9 adet üzüm
Tart hamurunu hazırladıktan sonra 1 saat kadar dolapta dinlendirip sonra küçük tart kalıplarına yerleştiriyoruz. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Tart pişerken kremasını derin bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. tart kalıplarına kremayı bölüştürüp ince ince kestiğimiz erik dilimleriyle süslüyoruz.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ne güzel bir sunum bu böyleee

ellerine sağlık
sevgiler

DATLIM dedi ki...

ERiklerin dansıda diyebiliriz bu tarta :) ne leziz görünüyor