Birkaç hafta önce yapmıştım bu kurabiyeleri. Oldukça gevrek, kolay bayatlamayan ve daha hafif ve tuzlu tatlardan hoşlananlar için ideal bir lezzet. İstenirse sarelle veya marmelat,reçel gibi şeylerle tatlandırılabilir. Ben sade sevdim. Tarifi Ufukmutfakta2dan almıştım. Çok teşekkürederim kendisine.
Anne oaln tüm arkadaşlarımın ve ziyaretçilerimin anneler gününü kutlarım. Bugün oğlum okulda hazırladıkları çok hoş bir kutlama kartı ile çıkageldi. Çok mutlu oldum. O benim bu hayattaki en değerli varlığım. Onu çok seviyorum. Ben anneler gününü biraz buruk yaşıyorum, Annemi kaybedeli baya oldu. Onu özlemle anıyorum ve hayatta olmayan tüm annelere ve anneme nur içinde yatsınlar diyorum. Dua ediyorum. Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
1,5 Su bardağı mısır unu
100 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
yaklaşık 3 su bardağı un
Margarin, sıvı yağ, şeker mikserle çırpılır. Yumurta, süt, mısır unu ve kabartma tozu ilave edilir. En son unu yavaş yavaş ekleyip homojen bir hamur elde edilir. 10-15 dakika hamur dinlendirilir. Şekil verilip 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Üzerine ılınınca fındık tozu, reçel veya sarelle sürülebilir.
Afiyet olsun.
4 yorum:
WÇOK LEZZETLİ VE GÜZEL GÖRÜNÜYOR.
MISIR UNUNUN TADINI KURABİYEDE MERAK ETTİM.
BLOĞUNUZ ÇOK GÜZELMİŞ.
Cok nefis görünüyorlar, ellerinize saglik. Anneler gününüzü de kutluyorum. Sevgiler.
iyi akşamlar.......
çok güzelleriş canım!!
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder