8 Şubat 2009 Pazar

MEYVELİ TART 2


Yoğun kurabie yapım çalışmalarından sonra yurt dışından ziyaretimize gelen sevgili amcama ve yengeme hazırladığım bir lezzet bu. Meyveler evde bulunanlardan. Siz de çabucak ve güzel görünümlü bir tatlı yapmak isterseniz işte tarifi.
Malzemeler
125 gr. tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
çay kaşığı ucuyla tuz
1,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 paket çilekli Dr. oetker çilekli cream ole
8-10 çilek- 1 adet kivi
Tereyağı oda ısısında iken unla karıştırılır. pudra şekeri ve yumurta sarısı ve tuz da eklenip bir hamur yapılır. streç filmle sarılan hamur buzdolabında yarım saat dinlendirilip çıkarılır.Fırın 175 dereceye ayarlanır. Hemen merdaneyle açılıp tart kalıbına yayılır. üzerine yağlı kağıt konup kuru bakliyat serpilir ki fırında pişerken kabarmasın. 15 dakka sonra kuru bakliyatlar ve yağlı kağıt alınıp tart hamurunun üstünün de kızarması için 5 dakika daha tutulur fırında. ve çıkarılıp soğuması sağlanır. 2,5 çay bardağı sütle kremole çırpılır. sonra içine 2,5 çaybardağı yoğurtta katılır. biraz daha çırpılır. Soğuyan tart hamurunun üstüne dökülüp meyvelerle süslenir.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

Sevgiler,
Evren

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

üühüüü ühüüüüü dieyete başladığım şu mübarek günde yapılırmı bu bana yaaa :) kararlıyım ! yayınlayacağınız harika tarifler beni yolumdan döndüremeyecek :P azimliyim bu sefer başarıcam :)))
bu arada ellerine sağlık harika görünüyor. Tad nasıldı :((((

siyahlale dedi ki...

Evrenciğim, güzel sözlerine teşekkürler. yine beklerim.

Nilhancığım, Sen diyetine devam et tabii. Ben ne yapıyorum biliyormusun? Aslında çok da tatlı seven biri olmamakla beraber butür tariflerden tadıyorum. Ancak ertesi gün fazla bişey yemeyerek (özellikle hamurişi falan, ekmek) dengeliyorum. Bence aslında senin çok da fazla diyete ihtiyacın yok. Günde 10 dakika egzersiz yeterli olabilir. Öptüm.:)) Tadı da nefisti bu arada:)) denemeni tavsiye ederim. çokda basit.