25 Nisan 2008 Cuma

YİN-YANG PASTA

Pastamı kardeşimin bir haftalık tatilinin bitişi ve yarın okuluna ve işine dönüyor oluşu nedeniyle yaptım bu akşam. Aslında aklımda böyle bir süsleme yoktu. Ben kardeşimle kendimi yin ve yang a benzetirim. O genelde çilekli kısmıdır ben ise kakaolu kısmı. Birbirimizden karakter olarak farklı olsakta birbirimizi tamamladığımızı düşünürüm. Çok fazla görüşemiyoruz ayrı illerde olmamızdan dolayı. Fakat günün her anı aklımdadır. Her gün mutlaka konuşuruz telefonla. İnsanın kardeşinin olması bence çok büyük bir zenginlik dünyada. İster yakın ister uzak olalım varlığını bilmek bir umut bir mutluluk verir bana. Yaşca büyük olan ben olmama rağmen bazen o bana ablalık yapmıştır her zaman destek olmuştur. Onu çok seviyorum. Onun da benim gibi hissettiğini biliyorum. Bu mutluluğumu bir kat daha arttırıyor. Pastayı çok sever. Genelde çikolatalı pastaları tercih eder fakat ben evdeki malzemelerden birşeyler çıkarmaya çalıştım bu sefer. Bakalım beğenecek mi? Bence gönülden ve sevgiyle yapılan her yemek lezzetli olur. Siz ne dersiniz?

malzemeler:
2 katlı hazır pasta keki
1 adet Dr. Oetker dolgu kreması(vanilyalı vardı evde)
1 adet çilekli krem şanti
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
4 tatlı kaşığı toz şeker
4 tatlı kaşığı nescafe gold
üstünü süslemek için ve araya koymak için çilek
yine üstü için ülker cocopops (oğluma almıştım fakat yemeyince bu şekilde tüketmek geldi aklıma)

yapılışı:
Kekler süt, toz şeker ve nescafe karışımı ile kaşık kaşık dökülmek suretiyle ıslatılır. Vanilyalı pasta dolgu kreması 1 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır. araya sürülür. Dilimlenmiş 5-6 çilek araya yayılır. İkinci kat kek yerleştirilir. Çilekli krem şanti sütle hazırlanır ve pasta bununla kaplanır. Bıçağın ucuyla "S" şekli çizilir ve bir tarafına cocopops diğer tarafına çilek dilimleri yanyana yerleştirilir. Çileklerin üzerlerine bal sürerseniz hem parlak görünür hem de hava ile temasını kestiğiniz için çabuk bozulmazlar. Ben bir de çilekli tarafın altına lezzet açısından hindistan cevizi serptim. Kesilmiş halini şimdi yayınlayamıyorum çünkü yarın için hazırladım.

Afiyet Olsun.

8 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

ÇOK HOŞ BİR GÖRÜNTÜ ELLERİNE SAGLIK CANIM KOCAMAN SEVGİLER

Adsız dedi ki...

ben de katılıyorum, kardeşi olması insanın bambaşka bir duygu..

pasta nefis olmuş.süslemesi çok farklı ve yaratıcı.

ellerine sağlık hayatım.

sıcacık sevgiler.

NiNo dedi ki...

nefis gorunuyor ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

çok iyi bir fikir bu çok tuttum mümkünse ben çileklii olan olyımm

ellerine sağlık
sevgilerrr

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım iyiki kardeşlerimiz var:)
pastada harika görünüyor.Ellerine sağlık

sevgiyle kal

Lucy dedi ki...

I wish I could read your site. Your recipes look so delicious. Thank you for visiting my blog and leaving a not about yourself. I love to see who comes to visit my little blog.

Bir Dilim Düş dedi ki...

İnsanın kardeşi olması ve birbirini tamamalası bence de çok hoş bir duygu, pasta da çok cici olmuş ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

pelince dedi ki...

Süslemesi şahane,ellerine sağlık...

Sevgiler.