14 Kasım 2007 Çarşamba

HAVUÇLU PATATES SALATASI




Merhabalar hepinize;


Bugün bir arkadaşım misafirim oldu. Onun için hazırladığım havuçlu patates salatasının tarifini vermek istedim sizlere. Aslında şuraya gelince tarif yazmak için içimden türlü türlü konular açıp döktürmek ve rahatlamak istiyorum, sohbet havasında olsun istiyorum taki ettiğim diğer sohbetli blogcu arkadaşlar gibi açayım içimi rahatlayayım diyorum. Fakat bir türlü beceremiyorum. Normalde fazla konuşan hatta ortamındaysa bi başladımı susturulamayan kişilerdenim. Nedense burada belkide hep gece yalnız kaldığımda bloğumla ilgilenebildiğimden de olabilir nutkum tutuluyor. Biraz tembellik belki biraz yorgunluk, kafayı toparlayamama, yoğunlaşamama. Bunları sık yaşıyorum bu aralar, dikkatim dağınık, aklım hep birdefada birden fazla şeye takılı. Abortif canlılar gibi hisler içindeyim. İşte benimde herkes gibi özlemlerim var, hayallerim var (küçükte olsa), beklentilerim var, aradıklarım, arayıp ta bulamadıklarım, hüzünlerim, sevinçlerim. Çabam sevinçlerimin sayısının hüzünlerimden fazla olmasına çalışmak. Ama insan bunu her zaman başaramıyor tek başına, yanında birilerinin desteğini arıyor. Benimde bir sürü olmasa da ( ama gerçekten gerçek ) dostlarım var. Son bir yıldır tv de izlediğim HATIRLA SEVGİLİ dizisinden birkaç naif arkadaşım hatta dostum oldu sanal ortamda. Aslında forumlara katılmam. Zaten bu da bir forum sitesi değil sadece dizi hakkında bilgi aldığımız ve beraberce yorumlar yaptığımız iki site. Merak edenler için linklerini vereyim. http://www.hatirlasevgili.org/ bir diğeri http://www.hatirlasevgilim1.blogspot.com/ . Daha sonraki yazılarımda İstanbul'a kızkardeşimin yanına gittiğimde görme şansını yakaladığım dizi mekanlarını da tanıtıp fotoğraflarına yer vereceğim inşallah.Belki içinizde izleyip beğenenleriniz vardır.


Konu konuyu açıyorken fazla uzaklaşmadan ana konudan geleyim salatanın tarifine.


7-8 adet patates haşlanıp rendelenir. Tuz, karabiber, kimyonla iyice harmanlanır. Servis edeceğimiz tabağa bastırılarak üstü düzleştirilir. Üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve 4-5 ince kıyılmış taze soğan yayılır. En üste ise 5 ince rendelenmiş havuç tuz ve yoğurtla karıştırılıp düzgün bir şekilde yayılır. Ben süslemeyi tada eşilk edecek dilimlenmiş kornişon turşu ile yaptım. Sizler artık isteğinize göre bir süsleme ve ek tatlandırma yapabilirsiniz. Çocuklarda tadacağından pul biber kullanmadım ama üzerine ilave deilebilir yerken.


Afiyet Olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba arkadaşım oğlunun resminide keşke koysaydın benimde 3 yavrum var çocukları çok seviyorum keşki hayata dair düşüncelerini yazsaydın zevkle okurdum ama yinede çok güzel bir blog yaratmışsın eline sağlık saygılarımla YAŞAMIN GERÇEKLERİ

Adsız dedi ki...

ilginize teşekkürler, gecenin bu vakti zaman ayırıp okumuşsunuz.
saygılar...
cici

MorKoyun dedi ki...

Cafecihananim, elinize saglik, hic merak etmeyin bir kac ay sonra catir catir akliniza geleni yazar hale gelirsiniz, cekinme endiselenme aman dunya aleme icimizi dokuyoruz endiseleri kalmaz, alisirsiniz:)
Hem bloga gelen giden de artar zamanla malum katlanarak cogaliyor ziyaretciler;)
Neyse lafi uzatmayayim, ben bi hosbuldum demeye gelmistim destan yazdim yine gidiyorum:)
Bir de, bizim burda padisah sofrasi gelenegi yok ama zamanim kalirsa kendi jurime dolma sarayim fantazi olsun adet yerini bulsun diyorum:)Gorusuruzz
Sevgiler..