Tarif çok basit, hafif, çabuk yapılıyor ve lezzetli. Birkaç blogda görmüştüm zamanında. geçen gün aklıma geldi. Aklıma gelmişken yapayım dedim. İçeriğini çeşitlendirmek mümkün damak zevkinize göre.
malzemeler:
3 adet iri elma (bütün olarak kabuğu soyulup ince rendelenmiş)
2 paket(180 gr.lık bisküvi)
yarım su bardağı hindistan cevizi
yarım su badağı pudra şekeri
2,5 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu
Elmalar derin bir kaba rendelenir. Bisküviler iyice ezilir içine ilave edilir. hinsitan cevizi ve pudra şekeri de ilave edilip iyice yoğrulur. Elle cevizden iri parçalar koparılıp top top yapılır. servis tabağına dizilir. Sos 2,5 su bardağı sütle pişirilip elmalı topların üzerine dökülür. Dolapta soğuduktan sonra yanında çilek, kivi veya muz gibi meyvelerle servis edilir. Üzerine fındık, fıstık, antep fıstığı kırığı serpilebilir.
Afiyet Olsun.
5 yorum:
çok pratik ve çok lezzetli görünüyor,bende çok yaparım bunları ellerine sağlık,sevgilerimle:))
ay harıka olmuslar bende yapıyorum ama hıc cıkolata so dokmemıstım.renklı kagıtlarda bayramlarda cıkolata nıyetıne ıkram ettgım oluyor.ellerine saglık...
Sık sık evde yptığım lezzetlerdendir, ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
bisküvilerin kakaolu yada sade olmasının önemi var mı güzelim. çok basit bir tarif çok da lezzetliye benziyor.
Hanımlar öncelikle beğenmenize ve ziyaretinize sevindiğimi belirteyim. Meltemcim bisküvilerin kakaolu veya sade olmasının önemi yok. sadece lezzette ufak bir fark olur. En kısa zamanda denemeni tavsiye ederim. selamlar
Yorum Gönder