Öncelikle hepinizin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Ben bu bayram iki tatlı hazırladım gelecek olan misafirlerime. Aslında hemen her bayram yaptığım kalbura bastı tatlısı artık bir klasik olmuştu. Bu bayram bir eğişiklik olsun dedim ve yukarıda görmüş olduğunuz muhallebili güllaçları hazırladım. Bir de tarifini sonra vereceğim şekerpareleri. İki tatlıyıda daha önce yapmamıştım. Umarım beğenilir.
Muhallebili Güllaç için malzemeler:
1 paket (12- 13 yaprak ) güllaç
güllaçları ıslatmak için 3,5 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı toz şeker
hazır sakızlı muhallebi
muhallebiyi pişirmek için 4 su bardağı süt
içi için dövülmüş ceviz( yarım su bardağından biraz fazla)
üstünü süslemek için nar taneleri ve 1 kivi
Sakızlı muhallebiyi sütle pişirip soğumaya bırakıyoruz. cevizi dövüyoruz.
Sakızlı muhallebiyi sütle pişirip soğumaya bırakıyoruz. cevizi dövüyoruz.
3,5 su bardağı sütte toz şekeri eritiyoruz. Bu karışıma güllaçları 4 e bölerek atıp ıslatıyoruz. Küçük bir komosto kasesine önce iki parça güllacı koyup kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştiriyoruz. sonra iki yemek kaşığı muhallebiden ekleyip üzerine ceviz parçaları serip diğer iki parça güllacı da yerleştiriyoruz. alt kısmını kasenin içinde toparlayıp servis tabağına ters çeviriyoruz. Bu işlemi her bir yuvarlak güllaç parçası için tek tek yapıyoruz. yani önceden tüm güllaçları kapta ıslatmıyoruz. yoksa aşırı yumuşarlar ve dağılırlar. Sonra üstünü meyvelerle süslüyoruz.
Afiyet Olsun.
2 yorum:
kurban bayramını kutlar, sevdiklerinle daha nice güzel bayramlar dilerim canım.
sevgiler
merhaba sibel,
tatlılar ne güzel görünüyor. keşke orda olsak da yesek.
serdal esat
Yorum Gönder