17 Şubat 2009 Salı

ÇİKOLATALI MEYVE SALATASI





Sırada bekleyen tariflerimden biri daha. Bu ara uzun uzadıya yazı yazıp tarif vermek gelmedi içimden nedense.

Hafif bir tat ve şık bir sunum isteyenler için bir alternatif bu.

Malzemeler:

2 elma

2 armut

1 kivi

8-10 çilek

1 muz

4-5 adet ülker halley pasta

1 paket rulokat

1 paket beyaz çikolata sosu

2,5 su bardağı süt (çikolata sosu için)

hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:

Meyveler kivi haricinde küp küp doğranır. Çikolatalı sos pişirilip soğutulur. halleyler isteğe göre 6 veya 8'e bölünür. Kadeh veya dondurma kaplarına sırasıyla birkaç yemek kaşığı sos konulur. üstüne meyvelerden konulur. 3-4 adet kestiğimiz halleylerden konur tekrar çikolatalı sos dökülür kaşıkla ve hindistan cevizi serpilir. meyveler ve en üste tekrar çikolatalı sos taksim edilir. kivi dilimleri ve rulokatla buzdolabında soğutulan salatalar servis edilir.

Afiyet Olsun.

11 Şubat 2009 Çarşamba

YENİ MODELLERE DEVAM





üstteki kolyenin farklı bir pozu.



Kolye ucundaki dikdörtgen iri boncuk camdır.
































































































9 Şubat 2009 Pazartesi

SADE VE ŞIK BİLEKLİK


Sevgili arkadaşlarım ve ziyaretçilerim. Şimdi diyeceksiniz ki bu kadar yemekten tatlıdan sonra bu takılar da nereden çıktı. Ben 4 senedir aktif olarak yani hemen hemen 3-4 ayda bir değişik koleksiyonlar hazırlar ve bunları çevremdeki kişilere sunmaktan büyük zevk alırım. Bir ara İstanbul'da da birkaç yere vermiştim kızkardeşimin de desteği oldu bu konuda çok fazla. Ancak onun işlerinin yoğunluğundan oralarla çalışmayı kestik. Beni yakından tanıyanlar genellikel kendileri beni gördüklerinde sorarlar veya herhangi bir davete gideceklerse özel sipariş takı yaptırırlar aldıkları kıyafete uygun olarak. veya sevdiklerine hediye seçecek vakitleri yoktur. hem şık hem uygun fiyatlı bişeyler aradıklarında gelip bakarlar elimdeki ürünlere. Bazen tv deki dizilerden ve programlardan gördükleri takılarıda telefonla bildirirler ben ya hemen bakarım veya programın tekrarını yakalar bakarım ve aynını uygularım:)) O derece yani...
Büyük aşkla ve sevgiyle yaptığım takıları sergilemek için blogcu dan bir adres almıştım. Ancak ne hikmetse ne zaman bişey yükleyecek olsam hep bir aksilikle karşılaşıyorum. Blogcunun yapılandırma çalışmaları bitmek tükenmek bilmiyor. Ben de bu sefer buradan sizlerle paylaşayım dedim. Bilmem iyi mi oldu. Arada bir böyle değişiklikler fena da olmuyor hani:)) Merak etmeyin biriken tariflerim sırada. En kısa zamanda onları da paylaşacağım. Takılarla ilgilenen olursa: sibelhosgonul@gmail.com adresinden bana ulaşabilirler. Umarım beğenmişsinizdir. Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Kucak dolusu sevgiler....

KRİSTAL PARLAKLIĞINDA KÜPELER




















Yaptıklarımın içinde benim favorim bunlar. Her bir rengi ayrı güzel. Özellikel mor ve pembe takıntısı olanlar karar veremeyecek:))

ŞEKER GİBİ KÜPELER


























Bu kış takı da seçtiğim boncuklar bu tarzdan yana. Ben bütün bocukları birarada elime aldığımda şeker gibi görünüyorlar gözüme. Kulakta nefis bir ışıltı oluşuyor. Dümdüz bir kıyafeti bile sadece bu tarz bir küpeyle öne çıkarabilirsiniz.


ALTIN VE BAKIR KÜPELER





































KADİFE KÜPELER








Ben çok sevdim. kulaklatad nefis duruyor. Özellikle bordo olan osmanlı takılarını andırıyor.


KOLYE BİLEKLİK TAKIMI


Kehribar rengi şeffaf boncuklardan ve altın rengi metal borulardan oluşuyor. Kolye uzunluğu tam boynunda kalıyor. İstenirse uzatılabilir. Tek veya birlikte tercih edilebilir.

8 Şubat 2009 Pazar

MEYVELİ TART 2


Yoğun kurabie yapım çalışmalarından sonra yurt dışından ziyaretimize gelen sevgili amcama ve yengeme hazırladığım bir lezzet bu. Meyveler evde bulunanlardan. Siz de çabucak ve güzel görünümlü bir tatlı yapmak isterseniz işte tarifi.
Malzemeler
125 gr. tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
çay kaşığı ucuyla tuz
1,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 paket çilekli Dr. oetker çilekli cream ole
8-10 çilek- 1 adet kivi
Tereyağı oda ısısında iken unla karıştırılır. pudra şekeri ve yumurta sarısı ve tuz da eklenip bir hamur yapılır. streç filmle sarılan hamur buzdolabında yarım saat dinlendirilip çıkarılır.Fırın 175 dereceye ayarlanır. Hemen merdaneyle açılıp tart kalıbına yayılır. üzerine yağlı kağıt konup kuru bakliyat serpilir ki fırında pişerken kabarmasın. 15 dakka sonra kuru bakliyatlar ve yağlı kağıt alınıp tart hamurunun üstünün de kızarması için 5 dakika daha tutulur fırında. ve çıkarılıp soğuması sağlanır. 2,5 çay bardağı sütle kremole çırpılır. sonra içine 2,5 çaybardağı yoğurtta katılır. biraz daha çırpılır. Soğuyan tart hamurunun üstüne dökülüp meyvelerle süslenir.
Afiyet olsun.

2 Şubat 2009 Pazartesi

ÇİKOLATALI KALPLER VE KAKAOLU KURABİYELER



















Geçen Pazar İzmir'li blogcu arkadaşlarımızla toplandık. Beni de unutmayıp davet eden arkadaşım Figen'e, bizi mükemmel şekilde ağırlayan Bakeshop İzmir'in sahibesi sevgili Başak'a ve gelen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Sizleri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Çeşitli arkadaşlar bloglarında çekilen fotolardan koymuşlar ve buluşmaktan duydukları sevinci paylaşmışlar. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle diyorum.
Bu kurabiyeleri de 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırladım bu akşam. Klasik kurabiyeden vargeçemeyenler için. Ayrıca belirtmek isterim ki kısa süre önce evde sipariş kurabiye yapmaya başladım. Fotoğraflarda gördüğünüz sepetlerin içinde jelatine sarılı olarak ve kurdeleyle bağlayarak dizayn ediyorum. Burada jelatin parlamasın ve kurabiyeler tam görünsün diye tam paket yapmadım. Arzu edenler bana mesaj gönderebilirler. Geçen ay birkaç doğum günü kutlaması için hazırladığım kurabiyeleri en kısa zamanda bloğuma ekleyeceğim.
Sevgiyle kalın.