22 Haziran 2008 Pazar

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26- SÜNNET KURABİYELERİ



Bu akşam oğlumun 15 gün sonra yapılacak sünnet töreni için ikram etmeyi düşündüğüm kurabiyelerin bir denemesini yapayım dedim. Bakalım nasıl olacak ve neye karar vereceğiz hangi şekil olsun. Aslında öyle çok seçenek varki insan şaşırıyor. Bir de tek başıma yapacağım yardımcım yok. Miktar da fazla olacağından deneme yapmak iyi bir fikir gibi geldi. Siz ne dersiniz ben iki grubu da beğendim aslında Çiçek kurabiyelere de çöp şişlerden takacağım sanırım ve böylece hem çiçek hem kalp hem yıldız şekilleri olacak. Tabii hamur miktarıda 4 katı olacak. Bir gün önceden hazırlamayı düşünüyorum. Umarım beğenilir.
Fikirlerinizi yazarsanız yorumlarda sevinirim:)
Kurabiye tarifine gelince
malzemeler
3 su bardağı un
250 gr margarin
1 çay cardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
ben kışın reçel yaptığım portakalların kabuklarını rendeleyip derin dondurucuya koymuştum. ihtiyaç oldukça ordan kullanıyorum.
1 tatlı kaşığı tarçın
Malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve yarım saat buzdolabında bekletilir. Çıkarıldıktan sonra dolaptan; 4 e bölünüp gıda boyası ile hamur renklendirilir. kurabiye kalıbıyla veya elle şekil verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

canım bunlar çok ciciii

sevgilerr

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Bu sirin cici kurabiyeler için çok tesekkur ediyorum,ellerine saglik çok sirinler. Katildigin için ayrica tesekkur ediyorum,tarifin pazartesi gunu yayinda olacak. Ayrica etkinlik 2 hafta suruyor,bu sure sarfinda diledigin kadar tarif yollaya bilirsin simdiden çok tesekkur ediyorum. Iyi hafta sonlari,sevgiyle.

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL

meryem dedi ki...

sibel ablacım kurabiyelerin görüntüsü kadar tadı da süperdi. afiyetle yedim :) ellerine sağlık